مقالات

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

امروزه پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است و یکی از نگرانی های...

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

آب یکی از موارد ضروری در تغذیه ی طیور است. اگرچه فراهم کردن آب فراوان و...

10 نکته در پرورش گوساله

10 نکته در پرورش گوساله

پرورش گوساله یک تجارت سودآور است. این تجارت میتواند سودآورتر و پر بازده تر باشد، اگر...

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه اثر منفی بر تولیدات دام نداشته باشد،...

کاهش عوامل موثر در سقط جنین دام

کاهش عوامل موثر در سقط جنین دام

واژه سقط جنین تنها کلمه ای که است که یک دامپرور دوست ندارد در زمان کنترل...

تاثیر دانه کتان اکسترود شده بر روی عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

تاثیر دانه کتان اکسترود شده بر روی عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

در این پژوهش از 300 راس گاو هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 15±35 روز و میانگین...

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

در دسترس بودن آب تمیز و تازه در سال های اولیه ی زندگی گوساله به رشد...

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

اسهال یکی از شایع ترین مشکلات رایج برای گوساله های تازه متولد شده است. استفاده ی...

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

شاربن علامتی یا سیاه پا (blackleg) از جمله بیماری هایی با منشا باکتریایی است که بطور...

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بروسلا، باکتری گرم منفی، درون‌سلولی، بدون اسپور، غیر متحرک و هوازی، عامل ایجاد بیماری بروسلوز در...

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

ورم پستان از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین بیماری‌های صنعت گاوهای شیری است که زیان‌های اقتصادی ناشی از...

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

در پایان دوره ی آبستنی و شروع دوره ی شیرواری دام در تعادل منفی انرژی قرار...

 

امروزه پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است و یکی از نگرانی های عمده، توسعه ی صنعت طیور در مناطق با آب و هوای گرم می باشد. بخش های وسیعی از قاره های آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا دارای همین شرایط بوده و بخش عمده ای را به خود اختصاص داده اند. با افزایش دمای محیط بیش از حد آستانه، تنش حرارتی رخ می دهد که موجب ایجاد اثرات منفی بر ساختار و فیزیولوژی سلول ها و متابولیت های خونی می شود. مطالعات نشان داده اند که استرس گرمایی منجر به ایجاد رادیکال های آزاد از طریق آزاد سازی کاته کولامین ها و همچنین تولید گونه های فعال اکسیژن شده که اثرات منفی را در طیور ایجاد می کند. رادیکال های آزاد به چربی های غیر اشباع دیواره ی سلول های بدن آسیب وارد می کنند و از طریق پراکسیداسیون شدن غشای سلولی لنفوسیت های T، B و آسیب به اندام هایی مانند تیموس موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و از این طریق بدن را مستعد برای درگیر شدن با بیماری های دیگر می کند. همچنین موجب کاهش مواد معدنی، ویتامین، پروتئین ها و آنزیم های درگیر در سیستم آنتی اکسیدانی بدن می شود. گوشت مرغ دارای مقدار نسبتا بالای اسیدهای چرب غیر اشباع می باشد و اکسیداسیون چربی یکی از مکانیسم های کاهش کیفیت محصولات طیوری می باشد.

 

 

آب یکی از موارد ضروری در تغذیه ی طیور است. اگرچه فراهم کردن آب فراوان و کافی ضروری است اما اهمیت کیفیت آب بر عملکرد نادیده گرفته شده است. فراهم کردن آب تمیز و مناسب جهت اطمینان از عملکرد عالی امری ضروری می باشد. کیفیت آب به طور فزاینده نقش با ارزشی را در تغییر استفاده از آنتی بیوتیک ها در صنعت طیور به عنوان یک نگرانی عمومی در خوراک طیور دارد. فاکتورهای متعدد از جمله، شیوه های مدیریت، تجهیزات، محیط لانه و انواع لانه ها نقش مهمی را در عملکرد طیور بازی می کنند اما کیفیت آب به عنوان یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

پرورش گوساله یک تجارت سودآور است. این تجارت میتواند سودآورتر و پر بازده تر باشد، اگر 10 نکته زیر رعایت شود:

 

در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه اثر منفی بر تولیدات دام نداشته باشد، دمای بین 4 تا 24 درجه سانتیگراد است که ناحیه آسایش دمایی نامیده می شود. دو منبع حرارتی گاو را تحت تاثیر قرار می دهد که عبارتند از حرارت محیط و حرارت حاصل از سوخت و ساز مواد غذایی در بدن دام.

حرارت حاصل از سوخت و ساز اثر کمتری نسبت به حرارت محیط بر دام دارد و همراه با افزایش تولید شیر و خوراک مصرفی حرارت بیشتری تولید می شود که تنش حرارتی (‌استرس حرارتی) حاصل از محیط را دو چندان خواهد کرد، در ضمن با افزایش رطوبت هوا نیز تاثیر استرس گرمایی بر دام بیشتر خواهد بود. استرس حرارتی باعث عکس العمل هایی در دام می شود که در اینجا ابتدا با برخی از علائم تنش حرارتی و سپس با مدیریت کاهش اثرات آن آشنا خواهیم شد.

واژه سقط جنین تنها کلمه ای که است که یک دامپرور دوست ندارد در زمان کنترل بارداری دام خود آن را بشنود. نرخ باروری در یک گله گاو عموما بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد است. با این وجود، فقط حدود ۷۰ درصد از لقاح ها به جنین تبدیل می شوند. حیواناتی که سقط جنین زودرس را تجربه کرده اند ممکن است در فصل تولید مثل دیرتر باردار شوند و یا هرگز باردار نشوند. این امر موجب از بین رفتن تولید و سرمایه دامدار می شود. با این وجود، ژنتیک متعدد و یا فاکتورهای فیزیولوژیکی مانند معیوب بودن کروموزوم ها، فعل و انفعالات ژنتیکی و دیگر مسائل غیرمعمول، نقش مهمی در حیات جنین دارند. پرورش دهندگان می توانند استرس و فاکتورهای زیست محیطی را مدیریت کنند تا سقط جنین زودرس کاهش یابد.

 

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود