مقالات

مایکوتوکسین ها و تاثیر آنها بر سلامت گله

مایکوتوکسین ها و تاثیر آنها بر سلامت گله

اهمیت مایکوتوکسین ها خوراك دام بيش از 80% هزينه هاي واحد پرورش را شامل مي شود....

تاثیر مصرف اسیدی فایرها در کنترل عوامل بیماریزا در طیور

تاثیر مصرف اسیدی فایرها در کنترل عوامل بیماریزا در طیور

سالمونلا از جمله عوامل عمده ی ایجاد نگرانی در صنایع طیور است. یکی از سه منبع...

تاثیر استفاده از اسید لینولئیک کونژوگه در دام در زمان تعادل منفی انرژی

تاثیر استفاده از اسید لینولئیک کونژوگه در دام در زمان تعادل منفی انرژی

گاوهای شیری در اوایل دوره‌ی شیردهی قادر به تامین انرژی مورد نیاز خود نیستند. میزان انرژی...

آنتی اکسیدان و ضرورت مصرف آن

آنتی اکسیدان و ضرورت مصرف آن

ابتدا در مورد واکنش اکسیداسیون و تاثیرات منفی که واکنش اکسید شدن روی مواد می گذارد...

برنامه مطالعاتى مایکوتوکسین ها در سه ماهه اول سال 2016

برنامه مطالعاتى مایکوتوکسین ها در سه ماهه اول سال 2016

مایکوتوکسین ها ترکیبات سمى تولید شده توسط قارچ ها هستند که در غذاى انسان و خوراك...

دلایل کاهش چربی شیر

دلایل کاهش چربی شیر

بررسی ترکیبات شیر گله های گاو شیری می تواند به ارزیابی سلامت و وضعیت تغذیه ای...

بررسي شيوه هاي مديريت سيلو در گاوداري هاي كاليفرنيا

بررسي شيوه هاي مديريت سيلو در گاوداري هاي كاليفرنيا

با توجه به قيمت پايين شير خام، تاكيد بيش تر بر كاهش افت سيلاژ و بهبود...

مايكوتوكسين ها، ورم پستان و شير

مايكوتوكسين ها، ورم پستان و شير

فصل تابستان سپري شده و همانطور كه پيش بيني شده بود دماي ثبت شده در اغلب...

مایکوتوکسین ها، تهدیدی پیش روی آبزی پروری

مایکوتوکسین ها، تهدیدی پیش روی آبزی پروری

تولید جهانی آبزیان طی دو دهه گذشته رو به افزایش بوده و نقش بسیار مهمی در...

اثرات مقررات حاكم بر مايكوتوكسين ها در تجارت جهاني

اثرات مقررات حاكم بر مايكوتوكسين ها در تجارت جهاني

سرمقاله اگرچه مقررات جهاني مايكوتوكسين ها به طور عمده تحت تاثير بخش مواد غذايي انسان قرار...

Influence of Supplemental Fats on Reproductive Tissues and Performance of Lactating Cows

Influence of Supplemental Fats on Reproductive Tissues and Performance of Lactating Cows

ABSTRACT Fat supplementation (about 3% of dietary dry matter) has often positively influenced the reproductive status...

اهمیت مایکوتوکسین ها

خوراك دام بيش از 80% هزينه هاي واحد پرورش را شامل مي شود. مواد اوليه اي كه جهت تامين جيره غذايي دام از مكان هاي مختلف تهيه مي گردد امكان الودگي کپک ها و قارچ ها را دارد. يكي از مشكلات كپك ها و قارچ ها و سم توليدي آنها مايكو توكسين ها مي باشد. امروزه سموم قارچي يك مشكل جهاني است بطوريكه حدود 25% از غلات توليد شده در دنيا آلوده به مايكوتوكسين ها هستند. مایکوتوکسین ها باعث افت مصرف خوراک، کاهش تولید، کاهش باروری ، افزایش آسیب پذیری در برار بیماری ها و باقی ماندن سموم در تولیدات دامی می شوند.

 

 

سالمونلا از جمله عوامل عمده ی ایجاد نگرانی در صنایع طیور است. یکی از سه منبع اصلی ایجاد این عفونت در طیور استفاده از خوراک آلوده است که آلودگی ایجاد شده می تواند به صورت عمودی و افقی منتقل شود. استفاده از محصولات طیور آلوده به سالمونلا می تواند سلامت انسان را نیز به خطر اندازد؛ در نتیجه کنترل این باکتری حائز اهمیت می باشد. را ه های مختلفی برای کاهش سطح آلودگی سالمونلا وجود دارد که یکی از این را ه ها  استفاده از اسیدی فایرها هاست. گزارش شده است دو اسید آلی فرمیک و پروپیونیک موجب کنترل باکتری سالمونلا شده است. فعالیت ضد باکتریایی اسید هایی آلی از طریق نفوذ در ساختار سلول و اثر بر متابولیسم سلولی و همچنین کاهش pH دستگاه گوارش در نتیجه کاهش شمار باکتری های بیماری زاست. (آل ترازی و آلشاوابکه، 2003)

 

گاوهای شیری در اوایل دوره‌ی شیردهی قادر به تامین انرژی مورد نیاز خود نیستند. میزان انرژی مورد نیاز آن‌ها در این مرحله از انرژی نگهداری بدن بیشتر است. برای حل مشکل توازن منفی انرژی راه‌های مختلفی وجود دارد. 97 درصد انرژی دام در این دوره برای تولید شیر استفاده می‌شود که از این میزان حدود 50 درصد آن صرف سنتز چربی شیر شده که بسیار انرژی بر است. یکی از این راه‌ها استفاده از جیره‌های کاهش دهنده‌ی چربی شیر با توجه به حفظ سلامت دام می‌باشد.

 

ابتدا در مورد واکنش اکسیداسیون و تاثیرات منفی که واکنش اکسید شدن روی مواد می گذارد صحبت می کنیم تا با ضرورت مصرف و اهمیت آنتی اکسیدان ها آشنا شویم.

مواد، به خصوص مواد خوراکی از نظر اکسیداسیون از اهمیت ویژه ای برخوردارهستند زیرا هم با سلامت موجودات زنده در ارتباط اند و هم می توانند ضربات محکم و غیرقابل جبران به اقتصاد وارد کنند. همچنین به دلیل قرارگرفتن در مجاورت هوا محل مناسبی برای رشد میکروب ها بوده و تحت تاثیرعوامل اکسیداسیون پیوسته درحال تخریب و فساد هستند. آنتی اکسیدان ها راه حل مناسبی برای کاهش تخریب و فساد پذیری و جلوگیری از رها شدن رادیکال های آزاد و بالا بردن کیفیت مواد به خصوص موادی همچون پودر گوشت و پودر ماهی و ضایعات کشتارگاهی است.

 

مایکوتوکسین ها ترکیبات سمى تولید شده توسط قارچ ها هستند که در غذاى انسان و خوراك دام بوجود مى آیند. برنامه مطالعاتى مایکوتوکسینى بایومین مرورى بر شیوع مایکوتوکسین هاى اصلى شامل آفلاتوکسین، زیرالنون، دى اکسى نیوالنول، فیومنسین، سم تى- 2 و اکراتوکسین بوده که ترکیبات اصلى مورد استفاده براى خوراك دام شامل مواد پر مصرفى از قبیل ذرت، گندم، جو، برنج، کنجاله سویا، گلوتن ذرت، پس مانده هاى دانه هاى تقطیرى و سیلاژ را در بر مى گیرد.

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود

View My Stats