مقالات

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

در دسترس بودن آب تمیز و تازه در سال های اولیه ی زندگی گوساله به رشد...

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

اسهال یکی از شایع ترین مشکلات رایج برای گوساله های تازه متولد شده است. استفاده ی...

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

شاربن علامتی یا سیاه پا (blackleg) از جمله بیماری هایی با منشا باکتریایی است که بطور...

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بروسلا، باکتری گرم منفی، درون‌سلولی، بدون اسپور، غیر متحرک و هوازی، عامل ایجاد بیماری بروسلوز در...

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

ورم پستان از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین بیماری‌های صنعت گاوهای شیری است که زیان‌های اقتصادی ناشی از...

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

در پایان دوره ی آبستنی و شروع دوره ی شیرواری دام در تعادل منفی انرژی قرار...

مایکوتوکسین ها و تاثیر آنها بر سلامت گله

مایکوتوکسین ها و تاثیر آنها بر سلامت گله

اهمیت مایکوتوکسین ها خوراك دام بيش از 80% هزينه هاي واحد پرورش را شامل مي شود....

تاثیر مصرف اسیدی فایرها در کنترل عوامل بیماریزا در طیور

تاثیر مصرف اسیدی فایرها در کنترل عوامل بیماریزا در طیور

سالمونلا از جمله عوامل عمده ی ایجاد نگرانی در صنایع طیور است. یکی از سه منبع...

تاثیر استفاده از اسید لینولئیک کونژوگه در دام در زمان تعادل منفی انرژی

تاثیر استفاده از اسید لینولئیک کونژوگه در دام در زمان تعادل منفی انرژی

گاوهای شیری در اوایل دوره‌ی شیردهی قادر به تامین انرژی مورد نیاز خود نیستند. میزان انرژی...

آنتی اکسیدان و ضرورت مصرف آن

آنتی اکسیدان و ضرورت مصرف آن

ابتدا در مورد واکنش اکسیداسیون و تاثیرات منفی که واکنش اکسید شدن روی مواد می گذارد...

برنامه مطالعاتى مایکوتوکسین ها در سه ماهه اول سال 2016

برنامه مطالعاتى مایکوتوکسین ها در سه ماهه اول سال 2016

مایکوتوکسین ها ترکیبات سمى تولید شده توسط قارچ ها هستند که در غذاى انسان و خوراك...

دلایل کاهش چربی شیر

دلایل کاهش چربی شیر

بررسی ترکیبات شیر گله های گاو شیری می تواند به ارزیابی سلامت و وضعیت تغذیه ای...

 

در دسترس بودن آب تمیز و تازه در سال های اولیه ی زندگی گوساله به رشد بهتر و حفظ تندرستی آن ها در آینده کمک خواهد کرد.

آب نقش اساسی را در آبرسانی به بدن گوساله و همچنین توسعه ی شکمبه انجام می دهد. گوساله های تازه متولد شده در یک رژیم غذایی مایع هستند، بنابراین ممکن است به نظر استفاده از آب ضروری نباشد؛ اما این درست نیست. مصرف آب جدا از استفاده ی شیر موجب افزایش وزن از طریق افزایش مصرف ماده ی خشک می شود.

 

 

اسهال یکی از شایع ترین مشکلات رایج برای گوساله های تازه متولد شده است. استفاده ی مناسب از آغوز، در مقایسه با آنتی بیوتیک ها، ممکن است یک مسیر بهتر برای سلامت گوساله و به دست آوردن سود باشد. برآورد شده است 56 درصد از مشکلات بهداشتی در روزهای اولیه ی زندگی مربوط به اسهال است که این موجب شده است این بیماری به یک مسئله ی بزرگ برای گوساله های تازه متولد شده تبدیل شود. علت 52.2 درصد از مرگ و میرهای گوساله ها در دوران پیش از شیرگیری به حساب می آید و یکی از دلایل عمده ی ضعف در رشد و افزایش نیاز به نیروی کاری و افزایش هزینه هاست.

 

شاربن علامتی یا سیاه پا (blackleg) از جمله بیماری هایی با منشا باکتریایی است که بطور عمده گاو و گوسفند را درگیر می کند و حساسیت دام های جوان به آن بیشتر از دام های مسن می باشد. تاکنون گزارشی در رابطه با انتقال این بیماری به انسان گزارش نشده است. عامل ایجاد کننده ی رایج این بیماری باکتری کلستریدیوم شوای (Clostridium chauvoei) است که یک باکتری گرم مثبت، میله ای شکل و بی هوازی است. اسپور این باکتری مقاومت بالایی را در آب و خاک دارا است؛ در نتیجه راه رایج و عمده ی ورود آن از طریق تغذیه ی دام می باشد.

بروسلا، باکتری گرم منفی، درون‌سلولی، بدون اسپور، غیر متحرک و هوازی، عامل ایجاد بیماری بروسلوز در بسیاری از گونه‌های حیوانات و انسان است. جنس بروسلا متعلق به خانواده  Brucellaceaeدر درون رده Rhizobiales از کلاس آلفاپروتئوباکتریا است. اين بيماري به ‌افتخار «ديويد بروس» پزشک اسکاتلندي، بروسلوز و به علت مشاهده این بیماری برای اولين بار در جزیره مالت، بيماري تب مالت ناميده شد. مقامات بین‌المللی و ملی به دلیل صدمات اقتصادی و مشکلات درمانی ناشی از این بیماری در صدد یافتن راه‌حل‌هایی برای پیشگیری و مهار این عفونت هستند. همان‌طور که اشاره شد بیماری بروسلوز به‌عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام شناخته‌شده است. این بیماری در دام می­تواند سبب جفت ماندگی، کاهش باروری­، کاهش تولید شیر و ... شود.

ورم پستان از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین بیماری‌های صنعت گاوهای شیری است که زیان‌های اقتصادی ناشی از آن چشم‌گیر است و سهم قابل‌توجهی از هزینه‌های درمانی گاوداری‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. ورم پستان به التهاب[1] پارانشیم یا بافت پستانی در اثر عوامل عفونی یا غیرعفونی گفته می‌شود. این بیماری به دو گروه تقسیم‌بندی می‌شود:

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود