مقالات

مفاهیم پایه بیماری های متابولیک

مفاهیم پایه بیماری های متابولیک

در دهه های گذشته در پی به نژادی، گاوهایی با تولید فراوان و دوره شیردهی طولانی...

آنزيم ها در تغذيه ي طيور

آنزيم ها در تغذيه ي طيور

در طي چندين سال گذشته تمایل چشمگیری به استفاده از آنزیم های برون زادی در جیره...

تاثیر پروبیوتیک های خوراکی (بایومین ایمبو)  بر عملکرد مرغ تخمگذار

تاثیر پروبیوتیک های خوراکی (بایومین ایمبو) بر عملکرد مرغ تخمگذار

مقدمه سال های متمادی است که آنتی بیوتیک ها به عنوان مهار کننده ی پاتوژن ها...

 کاربرد پیش سازهای گلوکز در تغذیه گاوهای دوره ی انتقال

کاربرد پیش سازهای گلوکز در تغذیه گاوهای دوره ی انتقال

تغذیه گاوهای شیری در دوره انتقال چالش تغذیه ای مهمی محسوب می شود. طبق گزارشات مستند...

تاثیر استرس گرمایی بر عملکرد گاوهای شیری و استفاده از ترکیبات فایتوژنیک

تاثیر استرس گرمایی بر عملکرد گاوهای شیری و استفاده از ترکیبات فایتوژنیک

استرس گرمایی به عنوان یکی ازمشکلات اصلی در گاوداری های ایران به خصوص در مناطق گرمسیری...

استفاده از مخمر زنده در تغذيه ي دام

استفاده از مخمر زنده در تغذيه ي دام

در چند سال اخیر استفاده از افزودنی های مختلف به خوراک دام و طیور در سطح...

اثر مکمل های اسیدهای ارگانیک (بایوترونیک) بر عملکرد رشد و کیفیت، تولید تخم مرغ و پارامترهای سرم خونی در مرغ تخم گذار

اثر مکمل های اسیدهای ارگانیک (بایوترونیک) بر عملکرد رشد و کیفیت، تولید تخم مرغ و پارامترهای سرم خونی در مرغ تخم گذار

مقدمه: متخصصین تغذیه همواره در حال بررسی و یافتن افزودنی های جدید خوراک جهت بهبود ضریب...

تأثیر مکمل سلنو متیونین  بر مرغ  گوشتی  و نتاج حاصل از آن ها

تأثیر مکمل سلنو متیونین بر مرغ گوشتی و نتاج حاصل از آن ها

سلنیوم (Se) به عنوان عنصری که نقش مهمی در سلامتی و سودمندی حیوان ایفا می کند،...

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

امروزه پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است و یکی از نگرانی های...

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

آب یکی از موارد ضروری در تغذیه ی طیور است. اگرچه فراهم کردن آب فراوان و...

10 نکته در پرورش گوساله

10 نکته در پرورش گوساله

پرورش گوساله یک تجارت سودآور است. این تجارت میتواند سودآورتر و پر بازده تر باشد، اگر...

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه اثر منفی بر تولیدات دام نداشته باشد،...

 

آب یکی از موارد ضروری در تغذیه ی طیور است. اگرچه فراهم کردن آب فراوان و کافی ضروری است اما اهمیت کیفیت آب بر عملکرد نادیده گرفته شده است. فراهم کردن آب تمیز و مناسب جهت اطمینان از عملکرد عالی امری ضروری می باشد. کیفیت آب به طور فزاینده نقش با ارزشی را در تغییر استفاده از آنتی بیوتیک ها در صنعت طیور به عنوان یک نگرانی عمومی در خوراک طیور دارد. فاکتورهای متعدد از جمله، شیوه های مدیریت، تجهیزات، محیط لانه و انواع لانه ها نقش مهمی را در عملکرد طیور بازی می کنند اما کیفیت آب به عنوان یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

باکتری ها، قارچ ها، جلبک ها و افزودنی های آب روی منبع آب و درون لوله های آبرسانی تاثیر گذاشته  و پرورش دهندگان احتیاج به شیوه های پیچیده ی مدیریتی برای تضمین کیفیت بهتر آب برای بهبود عملکرد بهینه دارند (اوویدو، 2006). اگرچه میزان 1000 باکتری در میلیون برای آب مصرفی طیور قابل قبول هست اما بیش از 1 میلیون باکتری در میلی لیتر در آب های نوشیدنی آلوده طیور یافت می شود اتکینز، 2002).

در حالت ایده آل، باکتری نباید در آب نوشیدنی وجود داشته باشد، وجود آن ها اغلب نشان دهنده ی آلودگی به وسیله ی مواد آلی می باشد. حضور باکتری های کلی فرم در آب نوشیدنی معمولا با آلودگی با مدفوع مرغ ایجاد شده و وارد روان آب و یا منابع آب های زیرزمینی می شوند (براک و حس، 2001). جدول (1) لیست راهنمای کیفیت آب نوشیدنی طیور می باشد.

کیفیت آب بر روی میزان آب مصرفی توسط جوجه های گوشتی تاثیر خواهد گذاشت. PH، سختی و مواد جامد غیر قابل حل (TDS) می توانند بر الگوی مصرف آب موثر واقع شوند. آب با pH برابر با 7 خنثی است، pH بیش تر از 7 نشان دهنده ی قلیائی بودن و pH کمتر از 7 نشان دهنده ی اسیدی بودن است. آب با pH پایین می تواند نامطلوب باشد، اگرچه آب با pH بالا می تواند سیستم آب آشامیدنی را به علت سطوح بالای مواد معدنی بخصوص کلسیم و منیزیوم مسدود کند. آب با pH خارج از حد قابل قبول (مقادیر کمتر یا بیشتر pH) می تواند اثر نامطلوبی را بر عملکرد داشته باشد.  

میزان سختی آب معمولا برای طیور مضر نیست، اما انباشته شدن پس مانده‌ها در آب با میزان رسوب در سیستم آبرسانی در ارتباط است. کلسیم و منیزیوم منابع ایجاد رسوبات هستند. زمانی که pH آب بالای 7 باشد و این دو ماده ی معدنی نیز بیش از 60 پارت در میلیون وجود داشته باشند احتمال زیاد رسوب در سیستم آب ایجاد می شود. استفاده از یک تمیزکننده ی اسیدی طراحی شده برای سیستم های نوشیدنی با پستانک می تواند موثر واقع شود اتکینر، 2006).

 


سطح بالای TDS موجب اثرات مضر در تولیدات طیور می شود (براک و حس، 2001). کلسیم، منیزیوم و نمک های سدیم ترکیبات اصلی تشکیل دهنده ی TDS هستند.  جدول 2 راهنمای پیشنهاد شده توسط  شورای تحقیقات ملی (1974) برای آب با غلظت های متفاوت TDS مناسب برای طیور است. علاوه بر TDS  خیلی از منابع آب تحت تاثیر میزان بالای آهن هستند که نتیجه ی آن رشد باکتری های آهن است.  

 

 

آهن حل شده در آب که موجب رنگی شدن صافی و لوله ی آب شده از باکتری های آهن متفاوت است و این دو مورد نباید اشتباه گرفته شوند. باکتری های آهن موجب ایجاد بیماری نمی شوند، اما می توانند اثرات منفی بر رشد طیور بگذارند. آهن ایجاد شده توسط باکتری با ایجاد یک لجن قهوه ای مایل به قرمز موجب مسدودیت داخل لوله شده و بر فرآیند پمپاژ تاثیر می گذارد و از این طریق بر روی مصرف کنندگان موثر است.

الگوی مصرف می تواند عملکرد گله را نشان دهد. پرورش دهندگان اغلب می پرسند ((اگر مصرف آب روزانه افزایش نیافت یا یکسان باقی ماند، آیا باید نگران بود؟)) برای پاسخ به این سوال باید گفت مصرف روزانه آب برای 12 گله از جوجه های گوشتی در جدول 3 آنالیز شده است. برای اینکه مصرف واقعی آب به دست آید مرغ‌های تلف شده هر روز از گله‌ها جمع‌آوری می‌شدند و مصرف هر گله با توجه به تعداد مرغ‌های زنده هر روز اندازه‌گیری می‌شد. به طور کلی مصرف روزانه ی آب به طور پیوسته افزایش پیدا کرد، اما در برخی روزها مصرف کمتر یا مشابه روز قبل بود. بنابراین، پرورش دهندگان نباید بیش از حد برای این نگران باشند زیرا مصرف آب ممکن است کمی از یک روز تا روز بعدی کاهش پیدا کند. اما اگر کاهش مصرف آب بیش از یک روز ادامه یافت باید به دنبال علت بود. الگوی مصرف آب باید یک روند ثابت داشته و تا پایان دوره آرام آرام افزایش یابد و گاه شاید اندکی کاهش یابد یا بدون افزایش بماند اتکینز و تابلر، 2009).  

 

 

Refrence:

Brake, J. P., and J. B. Hess. 2001. Evaluating water quality for poultry. Publ. ARN-1201. 4 pages. Alabama Cooperative Extension System. Auburn University.

 

Oviedo, E. O. 2006. Important factors in water quality to improve broiler performance. North Carolina Poultry Industry Joint Area Newsletter. Vol. IV(1):7-8. Summer. North Carolina Cooperative Extension Service.

 

Watkins, S. 2002. The campaign for quality drinking water continues. Avian Advice 4(3):7-9. University of Arkansas Cooperative Extension Service, Fayetteville.

 

Watkins, S. 2006. Clean water lines for flock health. Avian Advice 8(2):3-5. University of Arkansas Cooperative Extension Service, Fayetteville.

 

Watkins, S., and G. T. Tabler. 2009. Broiler water consumption. Avian Advice 11(2):11-12. University of

Arkansas Cooperative Extension Service, Fayetteville

 

www.ajandam.ir

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود