مقالات

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

امروزه پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است و یکی از نگرانی های...

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

آب یکی از موارد ضروری در تغذیه ی طیور است. اگرچه فراهم کردن آب فراوان و...

10 نکته در پرورش گوساله

10 نکته در پرورش گوساله

پرورش گوساله یک تجارت سودآور است. این تجارت میتواند سودآورتر و پر بازده تر باشد، اگر...

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه اثر منفی بر تولیدات دام نداشته باشد،...

کاهش عوامل موثر در سقط جنین دام

کاهش عوامل موثر در سقط جنین دام

واژه سقط جنین تنها کلمه ای که است که یک دامپرور دوست ندارد در زمان کنترل...

تاثیر دانه کتان اکسترود شده بر روی عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

تاثیر دانه کتان اکسترود شده بر روی عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

در این پژوهش از 300 راس گاو هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 15±35 روز و میانگین...

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

در دسترس بودن آب تمیز و تازه در سال های اولیه ی زندگی گوساله به رشد...

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

اسهال یکی از شایع ترین مشکلات رایج برای گوساله های تازه متولد شده است. استفاده ی...

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

شاربن علامتی یا سیاه پا (blackleg) از جمله بیماری هایی با منشا باکتریایی است که بطور...

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بروسلا، باکتری گرم منفی، درون‌سلولی، بدون اسپور، غیر متحرک و هوازی، عامل ایجاد بیماری بروسلوز در...

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

ورم پستان از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین بیماری‌های صنعت گاوهای شیری است که زیان‌های اقتصادی ناشی از...

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

در پایان دوره ی آبستنی و شروع دوره ی شیرواری دام در تعادل منفی انرژی قرار...

 

امروزه پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است و یکی از نگرانی های عمده، توسعه ی صنعت طیور در مناطق با آب و هوای گرم می باشد. بخش های وسیعی از قاره های آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا دارای همین شرایط بوده و بخش عمده ای را به خود اختصاص داده اند. با افزایش دمای محیط بیش از حد آستانه، تنش حرارتی رخ می دهد که موجب ایجاد اثرات منفی بر ساختار و فیزیولوژی سلول ها و متابولیت های خونی می شود. مطالعات نشان داده اند که استرس گرمایی منجر به ایجاد رادیکال های آزاد از طریق آزاد سازی کاته کولامین ها و همچنین تولید گونه های فعال اکسیژن شده که اثرات منفی را در طیور ایجاد می کند. رادیکال های آزاد به چربی های غیر اشباع دیواره ی سلول های بدن آسیب وارد می کنند و از طریق پراکسیداسیون شدن غشای سلولی لنفوسیت های T، B و آسیب به اندام هایی مانند تیموس موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و از این طریق بدن را مستعد برای درگیر شدن با بیماری های دیگر می کند. همچنین موجب کاهش مواد معدنی، ویتامین، پروتئین ها و آنزیم های درگیر در سیستم آنتی اکسیدانی بدن می شود. گوشت مرغ دارای مقدار نسبتا بالای اسیدهای چرب غیر اشباع می باشد و اکسیداسیون چربی یکی از مکانیسم های کاهش کیفیت محصولات طیوری می باشد.

 

فایتوژنیک ها برای مقابله با تنش حرارتی

افزودنی های متنوعی هم به صورت طبیعی و هم به صورت مصنوعی وجود دارند که موجب کاهش اثرات منفی تنش حرارتی در طیور می شوند. برخی گزارشات اثرات نامطلوب ترکیبات مصنوعی را گزارش کردند در نتیجه محققین به دنبال یافتن ترکیباتی با منشا طبیعی هستند که اثرات جانبی نداشته باشند. افزودنی های خوراکی فایتوژنیکی قادر به کاهش پیامدهای منفی تنش حرارتی می باشند. در مطالعه ای که در آلمان بر روی گله ای از پرندگان لوهمن قهوه ای کلاسیک که شروع تخمگذاری آن ها همزمان با اوایل ماه های تابستان و در زمانی که درجه حرارت محیطی در سالن بالا بود انجام گردید. پرندگان به دو گروه شاهد که با استفاده از یک جیره پایه تغذیه شدند و گروه تحت بررسی که همان جیره پایه را با استفاده از دایجستروم پی.ای.پی به میزان 150 گرم در هر تن خوراک دریافت کردند تقسیم بندی شدند. این آزمایش در این گله از سن 32 تا 63 هفتگی انجام شد.

گروه مرغ های دریافت کننده دایجستروم پی.ای.پی در جیره در مقایسه با گروه شاهد در سراسر ۴۱ هفته آزمایش از نظر تولید روزانه تخم مرغ عملکرد بهتری داشتند. علاوه بر این، با وجود بالاتر بودن درجه حرارت سالن این گروه بخاطر پرورش در یک سالن قدیمی تر و عایق بندی ناکارآمدتر و تهویه نامناسب تر در مقایسه با گروه شاهد، این پرندگان توانستند پیک تولید خود را در طی دوره تنش حرارتی حفظ نمایند. میانگین تولید روزانه تخم مرغ در گروه دریافت کننده دایجستروم پی.ای.پی، 2/89 درصد بود که در مقایسه با گروه شاهد که تولید 9/86 داشتند، استفاده از دایجستروم پی. ای. پی. منجر به افزایش 3/2 درصدی در میزان تخمگذاری گردید. علاوه بر این، استفاده از جیره های خوراکی حاوی دایجستروم پی.ای.پی منجر به بهبود ضریب تبدیل خوراکی به اندازه 19/0 در پرندگان دریافت کننده این جیره ها گردید که این امر با افزایش توده تخم مرغ و متوسط وزن بالاتر تخم مرع نیز همراه بود. برگشت سرمایه برای تولید کننده تخم مرغ نیز 1 به 7 بود.

نتایج نشان داد دایجستروم پی.ای.پی به صورت مثبتی به گله های مرغ های تخمگذار تجاری کمک می کند که پیک تولید خود را در سراسر یک دوره همراه با چالش تنش حرارتی حفظ نمایند. پرندگان دریافت کننده دایجستروم پی.ای.پی عملکرد تخمگذاری و بازدهی خوراک بهتر، ضریب تبدیل خوراکی بهینه تر، سود دهی و برگشت سرمایه بالاتر و هم چنین وضعیت سلامتی بهتری را با توجه به عدم گزارش شیوع هیچ نوع بیماری در این گله ها تجربه کردند. با توجه به مکانیسم علمی - عملی ثابت شده و مزایای منحصر به فرد برای پرندگان، دایجستروم پی.ای.پی به صورت موفقیت آمیزی برای مقابله با تنش حرارتی کمک می نماید که این موضوع یک بار دیگر توانایی بالقوه این محصول را به عنوان یک افزودنی خوراکی نسل بعدی برای تغذیه نوآورانه طیور و کمک به افزایش سوددهی تولیدکنندگان ثابت می کند.

 

www.etoukfarda.com

 

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود