مقالات

مفاهیم پایه بیماری های متابولیک

مفاهیم پایه بیماری های متابولیک

در دهه های گذشته در پی به نژادی، گاوهایی با تولید فراوان و دوره شیردهی طولانی...

آنزيم ها در تغذيه ي طيور

آنزيم ها در تغذيه ي طيور

در طي چندين سال گذشته تمایل چشمگیری به استفاده از آنزیم های برون زادی در جیره...

تاثیر پروبیوتیک های خوراکی (بایومین ایمبو)  بر عملکرد مرغ تخمگذار

تاثیر پروبیوتیک های خوراکی (بایومین ایمبو) بر عملکرد مرغ تخمگذار

مقدمه سال های متمادی است که آنتی بیوتیک ها به عنوان مهار کننده ی پاتوژن ها...

 کاربرد پیش سازهای گلوکز در تغذیه گاوهای دوره ی انتقال

کاربرد پیش سازهای گلوکز در تغذیه گاوهای دوره ی انتقال

تغذیه گاوهای شیری در دوره انتقال چالش تغذیه ای مهمی محسوب می شود. طبق گزارشات مستند...

تاثیر استرس گرمایی بر عملکرد گاوهای شیری و استفاده از ترکیبات فایتوژنیک

تاثیر استرس گرمایی بر عملکرد گاوهای شیری و استفاده از ترکیبات فایتوژنیک

استرس گرمایی به عنوان یکی ازمشکلات اصلی در گاوداری های ایران به خصوص در مناطق گرمسیری...

استفاده از مخمر زنده در تغذيه ي دام

استفاده از مخمر زنده در تغذيه ي دام

در چند سال اخیر استفاده از افزودنی های مختلف به خوراک دام و طیور در سطح...

اثر مکمل های اسیدهای ارگانیک (بایوترونیک) بر عملکرد رشد و کیفیت، تولید تخم مرغ و پارامترهای سرم خونی در مرغ تخم گذار

اثر مکمل های اسیدهای ارگانیک (بایوترونیک) بر عملکرد رشد و کیفیت، تولید تخم مرغ و پارامترهای سرم خونی در مرغ تخم گذار

مقدمه: متخصصین تغذیه همواره در حال بررسی و یافتن افزودنی های جدید خوراک جهت بهبود ضریب...

تأثیر مکمل سلنو متیونین  بر مرغ  گوشتی  و نتاج حاصل از آن ها

تأثیر مکمل سلنو متیونین بر مرغ گوشتی و نتاج حاصل از آن ها

سلنیوم (Se) به عنوان عنصری که نقش مهمی در سلامتی و سودمندی حیوان ایفا می کند،...

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

امروزه پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است و یکی از نگرانی های...

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

آب یکی از موارد ضروری در تغذیه ی طیور است. اگرچه فراهم کردن آب فراوان و...

10 نکته در پرورش گوساله

10 نکته در پرورش گوساله

پرورش گوساله یک تجارت سودآور است. این تجارت میتواند سودآورتر و پر بازده تر باشد، اگر...

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه اثر منفی بر تولیدات دام نداشته باشد،...

 

 

در چند سال اخیر استفاده از افزودنی های مختلف به خوراک دام و طیور در سطح جهان و ایران مرسوم شده و بسیاری از شرکت ها و بازرگانی های داخلی و خارجی با توجه به آگاهی از فیزیولوژی دستگاه گوارش و نیازهای دام و طیور و فراخور توان علمی و تجهیزات فنی به ارائه خدمات پرداخته اند، که از این میان میتوان به مکمل مخمر در تغذیه دام اشاره کرد.

اکسیژن برای اکثر میکروارگانیسم های شکمبه سمی بوده و مانع از رشد باکتری های بی هوازی تجزیه کننده الیاف و در نتیجه موجب کاهش هضم الیاف موجود در خوراک و کاهش متابولیسم در شکمبه می شود. مخمر زنده با مصرف اکسیژن موجود در شکمبه و بی هوازی کردن محیط شکمبه و همچنین از طریق افزایش تعداد باکتری ها و قارچ های تجزیه کننده سلولز، هضم فیبرها را افزایش می دهد. علاوه بر این مخمر بر سر قندهای ساده با باکتری های تولید کننده اسید لاکتیک رقابت کرده و از رشد و تکثیر آنها جلوگیری می نماید. همچنین رشد و متابولیسم باکتری های مصرف کننده اسید لاکتیک را تحریک می نماید. بدین ترتیب از تجمع اسیدلاکتیک و کاهش pH  شکمبه جلوگیری می نماید.

بین مطالعات مختلف یک متاآنالیز کمی با 110 مقاله، 157 آزمایش و 376 تیمار انجام گرفت. هدف اول برجسته کردن اثرات کیفی اصلی مخمر زنده بر روی مصرف، تخمیر شکمبه و تولید شیر بود. مکمل مخمر، PH شکمبه و غلظت اسیدهای چرب فرار را افزایش داد و تمایل به کاهش غلظت اسید لاکتیک شکمبه داشت ولی هیچ تاثیری در نسبت استات به پروپیونات نداشت. همچنین باعث افزایش قابلیت هضم ماده آلی در کل دستگاه گوارش شد. مکمل مخمر مصرف ماده خشک (DMI)، وزن بدن(BW) و تولید شیر را افزایش داد و تمایل به افزایش مقدار چربی شیر داشت اما تاثیری بر مقدار پروتئین شیر نداشت. مشاهده ها در اولین تجزیه و تحلیل، اثرات کیفی مخمر را در سطح جهانی تایید کرد. این نتایج بهبود تخمیر شکمبه با مکمل مخمر را نشان می دهد. با این حال اثر مخمر می تواند توسط چندین عامل مختلف مانند DMI، ترکیب جیره، درصد کنسانتره یا NDF (فیبر نامحلول در شوینده خنثی) در جیره تحت تاثیر قرار گیرد.

 

       الهه شهرياري، كارشناسي ارشد تغذيه دام

REFERENC

Desnoyers, M., Giger-Reverdin, S., Bertin, G., Duvaux-Ponter, C., & Sauvant, D. (2009). Meta-analysis of the influence of Saccharomyces cerevisiae supplementation on ruminal parameters and milk production of ruminants. Journal of Dairy Science, 92(4), 1620-1632.‏

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود