مقالات

مفاهیم پایه بیماری های متابولیک

مفاهیم پایه بیماری های متابولیک

در دهه های گذشته در پی به نژادی، گاوهایی با تولید فراوان و دوره شیردهی طولانی...

آنزيم ها در تغذيه ي طيور

آنزيم ها در تغذيه ي طيور

در طي چندين سال گذشته تمایل چشمگیری به استفاده از آنزیم های برون زادی در جیره...

تاثیر پروبیوتیک های خوراکی (بایومین ایمبو)  بر عملکرد مرغ تخمگذار

تاثیر پروبیوتیک های خوراکی (بایومین ایمبو) بر عملکرد مرغ تخمگذار

مقدمه سال های متمادی است که آنتی بیوتیک ها به عنوان مهار کننده ی پاتوژن ها...

 کاربرد پیش سازهای گلوکز در تغذیه گاوهای دوره ی انتقال

کاربرد پیش سازهای گلوکز در تغذیه گاوهای دوره ی انتقال

تغذیه گاوهای شیری در دوره انتقال چالش تغذیه ای مهمی محسوب می شود. طبق گزارشات مستند...

تاثیر استرس گرمایی بر عملکرد گاوهای شیری و استفاده از ترکیبات فایتوژنیک

تاثیر استرس گرمایی بر عملکرد گاوهای شیری و استفاده از ترکیبات فایتوژنیک

استرس گرمایی به عنوان یکی ازمشکلات اصلی در گاوداری های ایران به خصوص در مناطق گرمسیری...

استفاده از مخمر زنده در تغذيه ي دام

استفاده از مخمر زنده در تغذيه ي دام

در چند سال اخیر استفاده از افزودنی های مختلف به خوراک دام و طیور در سطح...

اثر مکمل های اسیدهای ارگانیک (بایوترونیک) بر عملکرد رشد و کیفیت، تولید تخم مرغ و پارامترهای سرم خونی در مرغ تخم گذار

اثر مکمل های اسیدهای ارگانیک (بایوترونیک) بر عملکرد رشد و کیفیت، تولید تخم مرغ و پارامترهای سرم خونی در مرغ تخم گذار

مقدمه: متخصصین تغذیه همواره در حال بررسی و یافتن افزودنی های جدید خوراک جهت بهبود ضریب...

تأثیر مکمل سلنو متیونین  بر مرغ  گوشتی  و نتاج حاصل از آن ها

تأثیر مکمل سلنو متیونین بر مرغ گوشتی و نتاج حاصل از آن ها

سلنیوم (Se) به عنوان عنصری که نقش مهمی در سلامتی و سودمندی حیوان ایفا می کند،...

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

امروزه پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است و یکی از نگرانی های...

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

آب یکی از موارد ضروری در تغذیه ی طیور است. اگرچه فراهم کردن آب فراوان و...

10 نکته در پرورش گوساله

10 نکته در پرورش گوساله

پرورش گوساله یک تجارت سودآور است. این تجارت میتواند سودآورتر و پر بازده تر باشد، اگر...

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه اثر منفی بر تولیدات دام نداشته باشد،...

در طي چندين سال گذشته تمایل چشمگیری به استفاده از آنزیم های برون زادی در جیره وجود داشته است. هدف از افزودن آنزیم به جیره افزایش و تقویت مقادیر پائین آنزیم های درون زادي و يا افزودن يك سيستم آنزيمي جديد است که بطور طبیعی توسط پرنده تولید نمي شود.

اغلب محصولات آنزیمی رایج، آنزیم هائی هستند که جهت هضم کربوهیدارت های مرکب و یا جهت رهاسازی فسفر از اسید فایتیک استفاده می شوند. آنزیم های پروتئاز، لیپاز و کربوهیدراز برای سالیان متمادی در صنایع مختلف استفاده شده اند، اما در چندين سال اخیر این آنزیم ها بطور اختصاصی برای استفاده در صنعت خوراک دام توسعه یافته اند. از میان ۳۰۰۰ آنزیمی که توسط بیوشیمی دانها شناخته شده اند، تنها ۳۰ تا ۴۵ آنزیم برای مقاصد صنعتی استفاده می شوند. توجه به چند نکته به منظور مؤثر بودن آنزیم در جیره طیور مهم است. این آنزیم های برون زادی بایستی در pH دستگاه گوارش، که محل دسترسی آنها به سوبسترا است، فعال بوده و توسط تغییرات اولیه pH که در سنگدان اتفاق می افتد، غیرفعال نشوند. همچنین، آنزیم های برون زادی بایستی در مقابل شرایط سخت عمل آوری و آماده سازی جیره مقاوم باشند. با توجه به شرایط سخت و نامطلوبی که در طی پلت کردن و پفکی کردن جیره حاصل می شود، اغلب توصیه می کنند كه آنزيم پس از عمل آوري استفاده شود.

از لحاظ تئوری، آنزیم های برون زادی اغلب در جیره پرندگان بسیار جوان بکار می روند، زیرا تولید طبیعی آنزیم در این پرندگان نسبت به پرندگان ۱۴ تا 21 روزه پائین تر است. با افزودن مقدار مناسب آنزیم به جیره پرندگان جوان در سن پائین تر از ۱۴ روز ممکن است هضم چربیها، کربوهیدارتها و پروتئینها بهبود یابد.

اخیرا آنزيم ها با عناوين کلی بکار نمی روند، بلکه آنها برای مشکلات و تجزية مولكول هاي بسيار پیچیده نظير آرابینوزايلان ها و بتاگلوکان ها طراحی شده اند. زمانی که ليپاز به جیره پرندگان جوان اضافه شد ۵ تا ۷ درصد افزایش در هضم چربی مشاهده شد و منطبق با آن انرژي قابل سوخت و ساز جيره افزايش يافت.

تمايل اوليه جهت استفاده از آنزيم ها به عنوان یک افزودنی خوراکی از تلاش در جهت بهبود قابلیت هضم برخی مواد خوراکی نظیر چاودار و جو ناشی می شود. این غلات حاوی كربوهيدرات هاي مرکبی هستند که آب موجود در دستگاه گوارش را به خود جذب نموده و یک محیط چسبناك غليظ روده ای و فضولات بسیار آبکی را ایجاد می کنند. مطالعات مربوط به چسبندی منجر به درک و شناخت بیشتر کربوهیدرات های غیر قابل هضم شد که در ابتدا فيبر خام ناميده می شدند و امروزه عموما از آنها به عنوان پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای (NSP) ياد مي شود.

این پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای عمدتا فيبر غیرقابل هضم هستند که مقدار ناچيزي به ارزش غذايي يك ماده ي خوراكي اضافه مي نمايند و در واقع ممكن است قابلیت دسترسی كليه مواد مغذی را با فراهم کردن یک محیط نامناسب برای آنزیمهای درون زادی در روده، کاهش دهد. در غلاتی نظیر گندم، جو و بویژه چاودار مقادیر قابل توجهی NSP وجود دارد. همچنین امکان بهبود کارآیی استفاده از مواد خوراکی پروتئینی نظیر سویا نیز در نتیجه استفاده از آنزیم ها وجود دارد، هرچند که در واقع این بهبود ممکن است بدلیل بهبود استفاده از کربوهیدراتهایی باشد که در حالت طبیعی توسط پرنده هضم نمی شوند.

نوع دیگری از آنزیمهای برون زادی فیتاز است که مولکول غیرقابل هضم اسيد فایتیک را تجزیه می کند. بنابراین استفاده از فیتاز هضم فسفر را بهبود داده و متعاقب آن دفع فسفر توسط پرنده را کاهش می دهد. استفاده از آنزیم های لیپاز نیز بعضا مورد توجه قرار گرفته است، زیرا مشخص شده است که پرندگان جوان در هضم چربی های اشباع مشکلاتی دارند و در مخلوطهای ارزان چربی حیوانی نیز اغلب چربیها از نوع اشباع هستند. محدودیت اصلی در استفاده از آنزیم ها، حساسیت آنها به حرارت و لذا ناپایداری آنها در حین پلت کردن می باشد.

منبع:‌تغذيه مرغ اسكات

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود