مقالات

افزودني هاي خوراكي فايتوژنيك

افزودني هاي خوراكي فايتوژنيك

افزودني هاي خوراكي فايتوژنيك گروهي از مواد با منشا گياهي هستند كه به علت منع استفاده...

استفاده  از پری بیوتیک ها در تغذیه طیور

استفاده از پری بیوتیک ها در تغذیه طیور

 پری‌بیوتیک‌ها موادی هستند که: 1- بوسیله آنزیم‌های دستگاه گوارش هضم نمی‌شوند و بنابراین در روده کوچک...

انواع مایکوتوکسین ها

انواع مایکوتوکسین ها

سموم تولید شده توسط کپک ها مایکوتوکسین نامیده می شوند که دارای ریشه یونانی مایکس به...

مفاهیم پایه بیماری های متابولیک در دام

مفاهیم پایه بیماری های متابولیک در دام

در دهه های گذشته در پی به نژادی، گاوهایی با تولید فراوان و دوره شیردهی طولانی...

آنزيم ها در تغذيه ي طيور

آنزيم ها در تغذيه ي طيور

در طي چندين سال گذشته تمایل چشمگیری به استفاده از آنزیم های برون زادی در جیره...

تاثیر پروبیوتیک های خوراکی (بایومین ایمبو)  بر عملکرد مرغ تخمگذار

تاثیر پروبیوتیک های خوراکی (بایومین ایمبو) بر عملکرد مرغ تخمگذار

مقدمه سال های متمادی است که آنتی بیوتیک ها به عنوان مهار کننده ی پاتوژن ها...

 کاربرد پیش سازهای گلوکز در تغذیه گاوهای دوره ی انتقال

کاربرد پیش سازهای گلوکز در تغذیه گاوهای دوره ی انتقال

تغذیه گاوهای شیری در دوره انتقال چالش تغذیه ای مهمی محسوب می شود. طبق گزارشات مستند...

تاثیر استرس گرمایی بر عملکرد گاوهای شیری و استفاده از ترکیبات فایتوژنیک

تاثیر استرس گرمایی بر عملکرد گاوهای شیری و استفاده از ترکیبات فایتوژنیک

استرس گرمایی به عنوان یکی ازمشکلات اصلی در گاوداری های ایران به خصوص در مناطق گرمسیری...

استفاده از مخمر زنده در تغذيه ي دام

استفاده از مخمر زنده در تغذيه ي دام

در چند سال اخیر استفاده از افزودنی های مختلف به خوراک دام و طیور در سطح...

اثر مکمل های اسیدهای ارگانیک (بایوترونیک) بر عملکرد رشد و کیفیت، تولید تخم مرغ و پارامترهای سرم خونی در مرغ تخم گذار

اثر مکمل های اسیدهای ارگانیک (بایوترونیک) بر عملکرد رشد و کیفیت، تولید تخم مرغ و پارامترهای سرم خونی در مرغ تخم گذار

مقدمه: متخصصین تغذیه همواره در حال بررسی و یافتن افزودنی های جدید خوراک جهت بهبود ضریب...

تأثیر مکمل سلنو متیونین  بر مرغ  گوشتی  و نتاج حاصل از آن ها

تأثیر مکمل سلنو متیونین بر مرغ گوشتی و نتاج حاصل از آن ها

سلنیوم (Se) به عنوان عنصری که نقش مهمی در سلامتی و سودمندی حیوان ایفا می کند،...

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

امروزه پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است و یکی از نگرانی های...


 پری‌بیوتیک‌ها موادی هستند که:
 1- بوسیله آنزیم‌های دستگاه گوارش هضم نمی‌شوند و بنابراین در روده کوچک جذب نمی‌شوند.
 2- به طور انتخابی باعث افزایش یک یا تعداد محدودی از باکتری‌های مفید می‌شوند.
 3-  میکروفلورای روده‌ و فعالیت آن ها را به سود میزبان تغییر می‌دهند.
 4- سبب تقویت سیستم ایمنی مخاطی روده‌ای و سیستم ایمنی عمومی می‌شوند.
رایج‌ترین پری‌بیوتیک‌ها فرآورده‌های فروکتوالگیوساکاریدی مانند الیگوفروکتوز و اینولین هستند و از دیگر پری‌بیوتیک‌ها می‌توان به مانان الیگوساکاریدها، ترانس- گالاکتوالیگوساکاریدها، گلوکوالیگوساکاریدها، گلیکوالیگوساکاریدها،  لاستیتول، مالتوالیگوساکاریدها، یلوالیگوساکاریدها، لاکتولوز، استاکیوز و رافینوز اشاره نمود.

 الیگوساکاریدها
الیگوساکاریدها بعنوان یکی از جایگزین‌های آنتی بیوتیک‌های محرک رشد توصیه می‌شوند زیرا آن ها رابطه سیمبیوتیک بین پرنده میزبان و میکروفلورا را تقویت و تسهیل می‌کنند. فروکتوالیگوساکاریدها و مانان الیگوساکاریدها دو دسته از الیگوساکاریدها می‌باشند که تاثیر سودمندی بر سلامت پرنده دارند، اما آنها از طریق مکانیسم‌های متفاوتی عمل می‌کنند.

فروکتوالیگوساکاریدها
فروکتوالیگوساکاریدها در تعدادی از گیاهان مانند پیاز، موز، کاسنی، مارچوبه و گندم وجود دارند. فروکتوالیگوساکاریدها بعنوان موادی برای باکتری‌های مفید سبب تغییر میکروفلورای روده می‌شوند که این باکتری‌های مفید با استفاده از فرآیند حذف رقابتی مانع از تشکیل کلنی بوسیله عوامل بیماری‌زا می‌شوند. اضافه نمودن فروکتوالیگوساکاریدها سبب افزایش انتخابی جمعیت لاکتوباسیلوس‌ و بیفیدوباکتری‌ها شد. پترسون و همکاران (1997) نشان دادند که در جوجه‌های تغذیه شده با جیره‌های غنی شده از فروکتوالیگوساکارید تعداد بیفیدوباکتریوم‌ها و لاکتوباسیلوس‌های رودۀ کور بترتیب 24 برابر و 7 برابر افزایش یافت. فروکتوالیگوساکاریدها به خوبی به وسیله گونه‌های اصلی بیفیدوباکتریوم‌ها (لانگوم، برویس و اینفنتیس) به جز بیفیدوباکتریوم بیفیدوم استفاده می‌شوند. باکتروئیدها نیز تمایل به مصرف فروکتوالیگوساکاریدها را نشان دادند، در صورتی که لاکتوباسیلوس فرمنتوم، اشرشیاکلی و کلستریدیوم پرفرنژنس نمی‌توانند از فروکتوالیگوساکاریدها بعنوان یک منبع کربوهیدراتی قابل تخمیر استفاده کنند.
بیفیدوباکتریوم‌ها به دلیل داشتن آنزیم بتا- فروکتوزیداز می‌توانند به آسانی فروکتوالیگوساکاریدها را مورد تخمیر قرار دهند. بیفیدوباکتریوم‌ها ممکن است با تولید بالای اسیدهای چرب فرار و یا تولید پپتیدهای شبیه باکتریوسین از رشد دیگر میکروارگانیسم‌ها ممانعت بعمل آورند. در اغلب موارد بهبود شرایط سلامتی دستگاه گوارش به دلیل اضافه نمودن فروکتوالیگوساکاریدها به جیره عملکرد را بهبود داده است. آمرمان و همکاران (1998) نشان دادند که اضافه نمودن 0/25 یا 0/5 درصد فروکتوالیگوساکاریدها سبب بهبود بازده خوراک از سن 18 تا 46 روزگی شد و هنگامی که فروکتوالیگوساکاریدها به مقدار 0/5 درصد تغذیه شدند مرگ و میر کاهش یافت.

مانان الیگوساکاریدها
مانان الیگوساکاریدها گروهی از پری‌بیوتیک‌ها هستند که به صورت انتخابی سبب افزایش جمعیت‌های باکتریایی مفید نمی‌شوند، بلکه آن ها از طریق اتصال به روده و دفع باکتری‌های بیماری‌زا و تحریک سیستم ایمنی عمل می‌کنند.

 روش‌های خوراندن پری‌بیوتیک‌ها به طیور
 از طریق آب آشامیدنی
کاربرد عملی فرآورده‌های حذف رقابتی از طریق آب آشامیدنی از بدو تولد که جوجه‌ها به خوراک دسترسی ندارند همیشه روش مطلوبی نمی‌باشد. بعضی مواقع جوجه‌ها از نوشیدن آب خودداری می‌کنند و فرآورده حذف رقابتی بصورت غیر یکنواخت در بین گله توزیع می‌شود، همچنین قابلیت زنده ماندن ارگانیسم‌های بی‌هوازی مخصوصاً در آب حاوی کلر به سرعت کاهش می‌یابد.
 از طریق اسپری نمودن
اسپری نمودن فرآورده‌های حذف رقابتی در جوجه کشی‌ها که پس از آن این فرآورده‌ها در مزرعه از راه آب آشامیدنی داده می‌شود بوسیله بلانکن شیپ (1992) به کار برده شد که برای کنترل سالمونلا خیلی موثر بود.
 از طریق خوراک
استفاده از پری بیوتیک‌های کلاسیک در خوراک های پلت شده نتایج نسبتاً مطلوبی را در جوجه ها نشان می‌دهند که شاید به این خاطر باشد که باکتری‌های تولید کننده اسید لاکتیک بطور نسبی یا کلی در طی فرایند پلت سازی از بین می‌روند. دمای مطلوب برای زنده ماندن باکتری‌های اسید لاکتیکی در محدودۀ 38-35 درجه سانتی‌گراد است. در صورتی که دمای خوراکی که از دستگاه پلت خارج می‌شود می‌تواند تا 80 درجه سانتی‌گراد افزایش یابد.

 عوامل کاهنده عملکرد پری‌بیوتیک‌ها
استفاده از پری‌بیوتیک‌ها برای تولیدات طیور بدون خطر و محدودیت نمی‌باشد. عوامل متعددی در محیط گونه‌های طیور تازه از تخم خارج شده وجود دارد که می‌تواند سبب کاهش تاثیر مثبت مکانیسم دفاعی آنتی بادی و تشکیل کلنی بصورت عادی به وسیله میکروارگانیسم‌های مفید در دستگاه گوارش شود و به عوامل بیماری‌زا پس از خارج شدن از تخم اجازه تشکیل کلنی دهد. این مشکلات عبارتند از:

 مشکلات تغذیه‌ای
شامل: فرمولاسیون نادرست جیره‌ها، کیفیت پایین پروتئین و سایر مواد مغذی، کیفیت پایین آب، تجزیه مواد مغذی (چربی‌ها و ویتامین‌های اکسید شده)، مایکوتوکسین‌ها و سایر مواد سمی.
 مشکلات محیطی
شامل: سرمای زیاد، حرارت بالا، مقادیر بالای کلر یا فلورید در آب آشامیدنی، رطوبت بالا، آمونیاک، تهویه ضعیف، بستر خیس، بستر خیلی خشک و تعداد بالای پاتوژن ها.
 مشکلات ایمونولوژیکی
شامل: کیفیت پایین جوجه وداشتن بیماری های ایمونولوژیکی مانند بیماری بورس.
 مشکلات مدیریتی
شامل: خیلی زود از تخم خارج شدن، ازدحام بیش از حد، واکسیناسیون و سایر تزریقات، کانیبالیسم، مدیریت ضعیف بستر و غیره.

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود