مقالات

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

آب یکی از موارد ضروری در تغذیه ی طیور است. اگرچه فراهم کردن آب فراوان و...

10 نکته در پرورش گوساله

10 نکته در پرورش گوساله

پرورش گوساله یک تجارت سودآور است. این تجارت میتواند سودآورتر و پر بازده تر باشد، اگر...

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه اثر منفی بر تولیدات دام نداشته باشد،...

کاهش عوامل موثر در سقط جنین دام

کاهش عوامل موثر در سقط جنین دام

واژه سقط جنین تنها کلمه ای که است که یک دامپرور دوست ندارد در زمان کنترل...

تاثیر دانه کتان اکسترود شده بر روی عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

تاثیر دانه کتان اکسترود شده بر روی عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

در این پژوهش از 300 راس گاو هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 15±35 روز و میانگین...

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

در دسترس بودن آب تمیز و تازه در سال های اولیه ی زندگی گوساله به رشد...

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

اسهال یکی از شایع ترین مشکلات رایج برای گوساله های تازه متولد شده است. استفاده ی...

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

شاربن علامتی یا سیاه پا (blackleg) از جمله بیماری هایی با منشا باکتریایی است که بطور...

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بروسلا، باکتری گرم منفی، درون‌سلولی، بدون اسپور، غیر متحرک و هوازی، عامل ایجاد بیماری بروسلوز در...

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

ورم پستان از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین بیماری‌های صنعت گاوهای شیری است که زیان‌های اقتصادی ناشی از...

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

در پایان دوره ی آبستنی و شروع دوره ی شیرواری دام در تعادل منفی انرژی قرار...

مایکوتوکسین ها و تاثیر آنها بر سلامت گله

مایکوتوکسین ها و تاثیر آنها بر سلامت گله

اهمیت مایکوتوکسین ها خوراك دام بيش از 80% هزينه هاي واحد پرورش را شامل مي شود....

 

حامد خلیل وندی بهروزیار، رسول پیرمحمدی

به ترتیب استادیار و دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

نویسنده مسئول: hamed.khalilvandi(@)gmail.com

 

چکیده:

این آزمایش با استفاده از 24 رأس میش آبستن ماکویی از 30 روز مانده به زایش مورد انتظار تا 2 ماه پس از زایش با استفاده از 4 جیره غذایی دارای مقادیر یکسان انرژی، پروتئین و منابع متفاوت انرژی (غلات در مقایسه با نمک های کلسیمی روغن ماهی، سویا و اسیدهای چرب پریل پالم) با هدف بررسی میزان خوراک مصرفی روزانه، وزن تولد بره ها، میزان تولید و ترکیب شیر،گوارش پذیری موادمغذی و جمعیت باکتری های سلولولایتیک و باکتری های مسئول بیوهیدروژناسیون با استفاده از تکنیک RT-PCR انجام شد.

آنالیز داده ها با استفاده از رویه مختلط نرم افزار آماری SAS 9.2 به صورت تکرارشده در زمان و با اثر تصادفی حیوان انجام شد. تفاوتی بین ضرایب گوارش پذیری مواد مغذی، میزان خوراک مصرفی در دوره قبل از زایش و وزن تولد بره ها وجود نداشت. در دوره پس از زایش میزان خوراک مصرفی با افزایش روزهای شیردهی افزایش یافت. بیشترین میزان خوراک مصرفی مربوط به گروه مصرف کننده روغن ماهی بود (P˂0.05). افزایش در نسبت مولی پروپیونات در گروه مصرف کننده غلات تنها تغییر معنی دار در فراسنجه های شکمبه ای مورد مطالعه بود. علاوه بر اثر معنی دار روزهای شیردهی بر میزان تولید شیر، تولید و ترکیب شیر تحت تأثیر نوع تیمار قرار گرفت .(P˂0.05) میزان گوارش پذیری NDF در گروه مصرف کنثنده غلات به طور معنی داری کمتر از سایر گروه ها بود. جمعیت میکروارگانیسم های شکمبه به خصوص باکتری های سلولولایتیکو باکتری های مسئول بیوهیدروژناسیون تحت تأثیر نوع تیمارهای غذایی قرار گرفت (P˂0.05) .

استفاده از اسیدهای چرب ماهی سبب افزایش میزان تولید شیر و کارایی تولید شیر در مقایسه با سایر تیمارها شد (P˂0.05) .

 

 

دانلود فایل کامل مقاله

 

منبع: persiafat.ir

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود