مقالات

آنتی اکسیدان و ضرورت مصرف آن

آنتی اکسیدان و ضرورت مصرف آن

ابتدا در مورد واکنش اکسیداسیون و تاثیرات منفی که واکنش اکسید شدن روی مواد می گذارد...

برنامه مطالعاتى مایکوتوکسین ها در سه ماهه اول سال 2016

برنامه مطالعاتى مایکوتوکسین ها در سه ماهه اول سال 2016

مایکوتوکسین ها ترکیبات سمى تولید شده توسط قارچ ها هستند که در غذاى انسان و خوراك...

دلایل کاهش چربی شیر

دلایل کاهش چربی شیر

بررسی ترکیبات شیر گله های گاو شیری می تواند به ارزیابی سلامت و وضعیت تغذیه ای...

بررسي شيوه هاي مديريت سيلو در گاوداري هاي كاليفرنيا

بررسي شيوه هاي مديريت سيلو در گاوداري هاي كاليفرنيا

با توجه به قيمت پايين شير خام، تاكيد بيش تر بر كاهش افت سيلاژ و بهبود...

مايكوتوكسين ها، ورم پستان و شير

مايكوتوكسين ها، ورم پستان و شير

فصل تابستان سپري شده و همانطور كه پيش بيني شده بود دماي ثبت شده در اغلب...

مایکوتوکسین ها، تهدیدی پیش روی آبزی پروری

مایکوتوکسین ها، تهدیدی پیش روی آبزی پروری

تولید جهانی آبزیان طی دو دهه گذشته رو به افزایش بوده و نقش بسیار مهمی در...

اثرات مقررات حاكم بر مايكوتوكسين ها در تجارت جهاني

اثرات مقررات حاكم بر مايكوتوكسين ها در تجارت جهاني

سرمقاله اگرچه مقررات جهاني مايكوتوكسين ها به طور عمده تحت تاثير بخش مواد غذايي انسان قرار...

Influence of Supplemental Fats on Reproductive Tissues and Performance of Lactating Cows

Influence of Supplemental Fats on Reproductive Tissues and Performance of Lactating Cows

ABSTRACT Fat supplementation (about 3% of dietary dry matter) has often positively influenced the reproductive status...

نیازهای گاو شیری

نیازهای گاو شیری

دراین قسمت میخواهیم درمورد نیازهای گاو شیری صحبت کنیم تا بتوانیم به یک بازخورد مناسب در...

حقايقي در خصوص مايكوتوكسين بايندرها

حقايقي در خصوص مايكوتوكسين بايندرها

حقايقي در خصوص مايكوتوكسين بايندرها سرمقاله مايكوتوكسين ها متابوليت هاي ثانويه قارچ هاي رشته اي هستند...

 

حامد خلیل وندی بهروزیار، رسول پیرمحمدی

به ترتیب استادیار و دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

نویسنده مسئول: hamed.khalilvandi(@)gmail.com

 

چکیده:

این آزمایش با استفاده از 24 رأس میش آبستن ماکویی از 30 روز مانده به زایش مورد انتظار تا 2 ماه پس از زایش با استفاده از 4 جیره غذایی دارای مقادیر یکسان انرژی، پروتئین و منابع متفاوت انرژی (غلات در مقایسه با نمک های کلسیمی روغن ماهی، سویا و اسیدهای چرب پریل پالم) با هدف بررسی میزان خوراک مصرفی روزانه، وزن تولد بره ها، میزان تولید و ترکیب شیر،گوارش پذیری موادمغذی و جمعیت باکتری های سلولولایتیک و باکتری های مسئول بیوهیدروژناسیون با استفاده از تکنیک RT-PCR انجام شد.

آنالیز داده ها با استفاده از رویه مختلط نرم افزار آماری SAS 9.2 به صورت تکرارشده در زمان و با اثر تصادفی حیوان انجام شد. تفاوتی بین ضرایب گوارش پذیری مواد مغذی، میزان خوراک مصرفی در دوره قبل از زایش و وزن تولد بره ها وجود نداشت. در دوره پس از زایش میزان خوراک مصرفی با افزایش روزهای شیردهی افزایش یافت. بیشترین میزان خوراک مصرفی مربوط به گروه مصرف کننده روغن ماهی بود (P˂0.05). افزایش در نسبت مولی پروپیونات در گروه مصرف کننده غلات تنها تغییر معنی دار در فراسنجه های شکمبه ای مورد مطالعه بود. علاوه بر اثر معنی دار روزهای شیردهی بر میزان تولید شیر، تولید و ترکیب شیر تحت تأثیر نوع تیمار قرار گرفت .(P˂0.05) میزان گوارش پذیری NDF در گروه مصرف کنثنده غلات به طور معنی داری کمتر از سایر گروه ها بود. جمعیت میکروارگانیسم های شکمبه به خصوص باکتری های سلولولایتیکو باکتری های مسئول بیوهیدروژناسیون تحت تأثیر نوع تیمارهای غذایی قرار گرفت (P˂0.05) .

استفاده از اسیدهای چرب ماهی سبب افزایش میزان تولید شیر و کارایی تولید شیر در مقایسه با سایر تیمارها شد (P˂0.05) .

 

 

دانلود فایل کامل مقاله

 

منبع: persiafat.ir

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود