مقالات

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

در دسترس بودن آب تمیز و تازه در سال های اولیه ی زندگی گوساله به رشد...

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

اسهال یکی از شایع ترین مشکلات رایج برای گوساله های تازه متولد شده است. استفاده ی...

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

شاربن علامتی یا سیاه پا (blackleg) از جمله بیماری هایی با منشا باکتریایی است که بطور...

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بروسلا، باکتری گرم منفی، درون‌سلولی، بدون اسپور، غیر متحرک و هوازی، عامل ایجاد بیماری بروسلوز در...

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

ورم پستان از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین بیماری‌های صنعت گاوهای شیری است که زیان‌های اقتصادی ناشی از...

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

در پایان دوره ی آبستنی و شروع دوره ی شیرواری دام در تعادل منفی انرژی قرار...

مایکوتوکسین ها و تاثیر آنها بر سلامت گله

مایکوتوکسین ها و تاثیر آنها بر سلامت گله

اهمیت مایکوتوکسین ها خوراك دام بيش از 80% هزينه هاي واحد پرورش را شامل مي شود....

تاثیر مصرف اسیدی فایرها در کنترل عوامل بیماریزا در طیور

تاثیر مصرف اسیدی فایرها در کنترل عوامل بیماریزا در طیور

سالمونلا از جمله عوامل عمده ی ایجاد نگرانی در صنایع طیور است. یکی از سه منبع...

تاثیر استفاده از اسید لینولئیک کونژوگه در دام در زمان تعادل منفی انرژی

تاثیر استفاده از اسید لینولئیک کونژوگه در دام در زمان تعادل منفی انرژی

گاوهای شیری در اوایل دوره‌ی شیردهی قادر به تامین انرژی مورد نیاز خود نیستند. میزان انرژی...

آنتی اکسیدان و ضرورت مصرف آن

آنتی اکسیدان و ضرورت مصرف آن

ابتدا در مورد واکنش اکسیداسیون و تاثیرات منفی که واکنش اکسید شدن روی مواد می گذارد...

برنامه مطالعاتى مایکوتوکسین ها در سه ماهه اول سال 2016

برنامه مطالعاتى مایکوتوکسین ها در سه ماهه اول سال 2016

مایکوتوکسین ها ترکیبات سمى تولید شده توسط قارچ ها هستند که در غذاى انسان و خوراك...

دلایل کاهش چربی شیر

دلایل کاهش چربی شیر

بررسی ترکیبات شیر گله های گاو شیری می تواند به ارزیابی سلامت و وضعیت تغذیه ای...

 

دراین قسمت میخواهیم درمورد نیازهای گاو شیری صحبت کنیم تا بتوانیم به یک بازخورد مناسب در گله گاو شیری برسیم تا هم هزینه کم تری صرف شود هم سلامت حیوان و نیاز آن تامین شود.

تولید شیر تحت تاثیر و کنترل محیط و ژنتیک است. حدود 25 درصد توان تولیدی شیر مرتبط به ژنتیک می باشد که در حقیقت دسترسی به توان ژنتیکی مناسب برای تولید شیر مستلزم دقت بالا و مدت زمان طولانی می باشد. حدود 75 درصد توان تولید شیر به محیط مرتبط و وابسته است محیط می تواند به سرعت تاثیر مثبت یا منفی خود را در میزان تولید شیر نشان دهد. تغذیه به عنوان یک عامل محیطی در صدر تاثیرگذاری روی تولید شیر می باشد و نقش بسیار مهمی در رسیدن به حداکثر تولید و توان تولید ایفا می کند. پس با شناخت دقیق نیازهای حیوان می توان هم با برطرف کردن نیازها سلامت حیوان را نیز تامین کرد و به یک صرفه اقتصادی مناسب رسید. همانطور که می دانید موجودات زنده در تمام مراحل زندگی نیازهای یکسان و برابر ندارند به همین دلیل توجه به نیازهای مختلف در مراحل زندگی اهمیت زیادی دارد:

  1. احتیاجات رشد حیوان
  2. احتیاجات بازگشت ذخایر بدن حیوان که در جریان عواملی مثل تولید شیرکم شده اند.
  3. احتیاجات نگهداری که براساس اندازه بدن متفاوت است.
  4. احتیاجات تولید شیرکه به میزان تولید و ترکیبات شیر مثل چربی وابسته است.
  5. احتیاجات جنین در ابتدای آبستنی نیازهای جنین نسبت به دو تا سه ماه آخرآبستنی کمتر است و هرچه به انتهای آبستنی نزدیکتر می شویم به دلیل رشد بیشتر جنین نیازها نیز افزایش می یابند.

نکته:

زمانی که حیوان به حداکثر تولید خود برسد و همچنین حیوان بیش از اندازه چاق نشود می توان گفت احتیاجات حیوان برآورده شده است و اعمال تغذیه مناسب اتخاذ شده است.

 

 

انرژی: اگر جیره از نظر انرژی متعادل نباشد به عنوان جیره با بالانس منفی شناخته می شود و حیوان نمی تواند به توانایی تولید مناسب خود دست پیدا کند.

کربوهیدرات ها و چربی های علوفه خشبی و دانه ها منابع مناسب و مهم انرژی هستند.

پروتئین: رشد و ترمیم بافت های قدیمی بدن و رشد جنین و تولید شیر نیاز ضروری به پروتئین دارند.

گاوهای شیری با داشتن میکرو ارگانیسم های مختلف در شکمبه ی خود می توانند بسیاری از اسید آمینه ها را سانتز کنند به همین دلیل گاوهای شیری به یک منبع فوق العاده پروتئین نیاز ندارند.

 

نکته:

اگر پروتئین جیره ی گاوهای شیری زیاد شود اضافی پروتئین به شکل انرژی استفاده می شود که این عامل باعث افزایش قیمت تولید شیر می شود و صرفه اقتصادی جیره را کاهش می دهد.

نیازهای کلی برای دام شامل انرژی و پروتئین و ویتامین ها و مواد معدنی هستند که برای جیره نویسی پروتئین و انرژی از اهمیت خاص و ویژه ای برخوردار است به همین دلیل در جیره نویسی ابتدا باید جیره از نظر پروتئین و انرژی متعادل شود و در نهایت از نظر سایر مواد مثل مواد معدنی و ویتامین ها جیره باید متعادل شود.

چربی: چربی ها حدود دو برابر بیشتر از مواد انرژی زا همچون کربوهیدرات ها انرژی زایی می کنند پس یک منبع فوق العاده برای انرژی چربی ها هستند که باید در انتخاب نوع پودر چربی دقت شود و از نظر میزان هضم و جذب آن مطلع باشیم.

پودر چربی کلسیمی پرشیافت با قابلیت هضم بالا (90درصد) یک منبع مناسب و قابل اطمینان برای گاوهای شیری می باشد.

 

 

گردآوری و تنظیم: مهندس میرزازاده - واحد فنی دام کشاورز بینالود

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود