مقالات

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

امروزه پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است و یکی از نگرانی های...

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

آب یکی از موارد ضروری در تغذیه ی طیور است. اگرچه فراهم کردن آب فراوان و...

10 نکته در پرورش گوساله

10 نکته در پرورش گوساله

پرورش گوساله یک تجارت سودآور است. این تجارت میتواند سودآورتر و پر بازده تر باشد، اگر...

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه اثر منفی بر تولیدات دام نداشته باشد،...

کاهش عوامل موثر در سقط جنین دام

کاهش عوامل موثر در سقط جنین دام

واژه سقط جنین تنها کلمه ای که است که یک دامپرور دوست ندارد در زمان کنترل...

تاثیر دانه کتان اکسترود شده بر روی عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

تاثیر دانه کتان اکسترود شده بر روی عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

در این پژوهش از 300 راس گاو هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 15±35 روز و میانگین...

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

در دسترس بودن آب تمیز و تازه در سال های اولیه ی زندگی گوساله به رشد...

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

اسهال یکی از شایع ترین مشکلات رایج برای گوساله های تازه متولد شده است. استفاده ی...

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

شاربن علامتی یا سیاه پا (blackleg) از جمله بیماری هایی با منشا باکتریایی است که بطور...

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بروسلا، باکتری گرم منفی، درون‌سلولی، بدون اسپور، غیر متحرک و هوازی، عامل ایجاد بیماری بروسلوز در...

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

ورم پستان از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین بیماری‌های صنعت گاوهای شیری است که زیان‌های اقتصادی ناشی از...

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

در پایان دوره ی آبستنی و شروع دوره ی شیرواری دام در تعادل منفی انرژی قرار...

 

در پایان دوره ی آبستنی و شروع دوره ی شیرواری دام در تعادل منفی انرژی قرار دارد. میزان انرژی نگهداری در این دوره کمتر از نیاز دام می باشد؛ در نتیجه دام برای رفع نیاز خود از چربی های بدن استفاده کرده که احتمال بروز بیماری هایی همچون کتوز (استونمی) در دام افزایش می یابد. بیماری کتوز در نتیجه ی موبیلیزه شدن چربی های بدن و انباشت اسیدهای چرب غیر استریفیه ایجاد می شود. این بیماری با افزایش غلظت اجسام کتونی در خون، ادرار، شیر و دیگر مایع های بدن مشخص می شود. اجسام کتونی اصلی شامل اسید بتا هیدروکسی بوتریک، استو استات و استون می باشد. کتوز موجب بروز یک سری مشکلات در دام شده که از آن ها می توان به اختلال در تولید شیر، کاهش بازده تولیدمثلی، افزایش حذف اجباری و افزایش هزینه های درمان اشاره کرد.

 

گلوکزا، یکی از محصولات شرکت Novation بوده که حاوی پیش ساز گلوکز می باشد. این محصول شامل چهار بخش زیر است:

1- پیش سازهای پروپیونات در شکمبه شامل مونوپروپیلن گلایکول، پروپیونات کلسیم و گلیسرول که بر روی یک محیط آرام رهش قرار گرفته اند. این ترکیبات از طریق افزایش تعداد چرخه ی کربس در کبد از تجمع استیل کوآنزیم آ به عنوان منبع تولید اجسام کتونی جلوگیری به عمل می آورد.

2- پیش ساز ویتامین B12 مانند سولفات کبالت

3- گلیسرول از طریق مسیر تریوز فسفات موجب افزایش سطح گلوکز خون و از این طریق موجب افزایش میزان انسولین شده که موجب بهبود عملکرد تولید مثلی می گردد.

 4- پیش سازهای حامل انرژی مانند نیاسین که موجب کاهش اسیدهای چرب غیر استریفه در دام با تعادل منفی انرژی می شود.

استفاده از این محصول در دام با تعادل منفی انرژی، موجب کاهش رهسپاری چربی به کبد و اختلالات متابولیکی در نتیجه بهبود تعادل منفی انرژی می شود.

 

کارگروه فنی مهندسی دام کشاورز بینالود

 

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود