مقالات

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

راهکارهای پیشنهادهای تغذیه ای برای مقابله با استرس گرمایی در طیور

امروزه پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است و یکی از نگرانی های...

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

کیفیت آب امری ضروری در عملکرد طیور گوشتی

آب یکی از موارد ضروری در تغذیه ی طیور است. اگرچه فراهم کردن آب فراوان و...

10 نکته در پرورش گوساله

10 نکته در پرورش گوساله

پرورش گوساله یک تجارت سودآور است. این تجارت میتواند سودآورتر و پر بازده تر باشد، اگر...

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

تنش گرمایی و مدیریت آن در گله های گاو شیری

در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه اثر منفی بر تولیدات دام نداشته باشد،...

کاهش عوامل موثر در سقط جنین دام

کاهش عوامل موثر در سقط جنین دام

واژه سقط جنین تنها کلمه ای که است که یک دامپرور دوست ندارد در زمان کنترل...

تاثیر دانه کتان اکسترود شده بر روی عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

تاثیر دانه کتان اکسترود شده بر روی عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

در این پژوهش از 300 راس گاو هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 15±35 روز و میانگین...

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

اهمیت مصرف آب برای گوساله ها

در دسترس بودن آب تمیز و تازه در سال های اولیه ی زندگی گوساله به رشد...

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

استفاده از آغوز به جای آنتی بیوتیک در مقابله با اسهال گوساله ها

اسهال یکی از شایع ترین مشکلات رایج برای گوساله های تازه متولد شده است. استفاده ی...

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

تفاوت بیماری سیاه زخم و سیاه پا

شاربن علامتی یا سیاه پا (blackleg) از جمله بیماری هایی با منشا باکتریایی است که بطور...

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بیماری بروسلوز یا تب مالت

بروسلا، باکتری گرم منفی، درون‌سلولی، بدون اسپور، غیر متحرک و هوازی، عامل ایجاد بیماری بروسلوز در...

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

بیماری ورم پستان و عوامل ایجادکننده‌ی آن

ورم پستان از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین بیماری‌های صنعت گاوهای شیری است که زیان‌های اقتصادی ناشی از...

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

تاثیر مصرف گلوکزا در زمان تعادل منفی انرژی در گاو شیری

در پایان دوره ی آبستنی و شروع دوره ی شیرواری دام در تعادل منفی انرژی قرار...

 

در دسترس بودن آب تمیز و تازه در سال های اولیه ی زندگی گوساله به رشد بهتر و حفظ تندرستی آن ها در آینده کمک خواهد کرد.

آب نقش اساسی را در آبرسانی به بدن گوساله و همچنین توسعه ی شکمبه انجام می دهد. گوساله های تازه متولد شده در یک رژیم غذایی مایع هستند، بنابراین ممکن است به نظر استفاده از آب ضروری نباشد؛ اما این درست نیست. مصرف آب جدا از استفاده ی شیر موجب افزایش وزن از طریق افزایش مصرف ماده ی خشک می شود.

 

بر اساس (National Dairy FARM program Animal Care Manual Version 3.0 (2016 بهترین کار فراهم کردن آب تمیز و تازه برای گوساله ها در روزهای اول زندگی آن ها می باشد. با این حال بر اساس (National Dairy Health Monitoring System (USDA, 2014 میانگین وزن تلیسه زمانی که آب مصرف کردند 17.3 روز بود. هرچه گله ها بزرگتر می شوند میانگین سن اولین آب دریافتی در تلیسه ها کاهش می یابد (جدول1). اما هیچ گله ای وجود ندارد که در اولین روز زندگی آب در اختیار گوساله ها قرار دهد.

 

جدول1: میانگین سنی تلیسه ها در اولین روز دریافت آب و اندازه گله (NAHMS 2014)

میانگین همه ی گله ها

بزرگ

(+500 گاو)

متوسط

(100-499 گاو)

کوچک

 (30 - 99 گاو)

خیلی کوچک

(کمتر از 30 گاو)

17.3

7.8

15.4

20.0

15.6

 

یکی از نقش های بسیار مهم استفاده از آب، در توسعه ی شکمبه می باشد. زمانی که گوساله آب می نوشد، آب به شکمبه می رود و همانند استارتر عمل می کند. شیر تغذیه شده با بطری یا سطل، از شکمبه به وسیله ی شیار مری عبور کرده و به شیردان گوساله منتقل می شود. آب در شکمبه یک محیط را برای زندگی باکتری های شکمبه ای فراهم می کند. برای انجام عمل تخمیر غلات و یونجه ی مصرفی توسط گوساله، باکتری های شکمبه باید در محیط آبی زندگی کنند. بدون آب توسعه ی شکمبه به کندی انجام می شود.

در سال 1984، مجله ی Dairy Science مقاله ای را در ارتباط با اثر دو حالت مصرف آزاد آب و عدم مصرف آب توسط گوساله ها بر روی رشد، سلامتی و مصرف استارتر در طول دوره ی تغذیه ی آن ها با شیر طی 4 هفته منتشر کرد. پیش از این مطالعه، استفاده ی آب توسط گوساله ها قبل از شیرگیری رایج نبود. محققین یافتند زمانی که گوساله ها آب تازه مصرف نمی کند، مصرف استارتر 31 درصد کمتر و وزن ایجاد شده 38 درصد کمتر بود.

مصرف آب تازه به طور ویژه زمانی که مواد جامد شیر (زیر 15 درصد) زیاد است، مهم می باشد. مصرف زیاد شیر یا جایگزین های شیر همراه با مواد جامد بالا می توانند موجب برهم زدن تعادل اسمزی و خروج آب از سلول شوند که نتیجه ی آن ایجاد اسهال و کاهش آب بدن در گوساله می شود.

مصرف آب تازه تا حدی به تنظیم خودکار گوساله کمک کرده و از شدت افت آب بدن می کاهد. معمولا تصور می شود گوساله ها مصرف آب گرم را بیشتر از آب سرد ترجیح می دهند. این نظریه در یک مطالعه ی فنلاندی در مجله ی Dairy Science در سال 2011 منتشر شد. این مطالعه نشان داد مصرف آب گرم در مقایسه با آب سرد در گوساله ها قبل از شیرگیری بیشتر بود، اما افزایش در آب مصرفی در این گوساله ها، بدون تغییر در افزایش وزن روزانه بود؛ باید به خاطر داشت که شرایط پرورش در این مطالعه با آنچه که به طور مرسوم در آمریکا انجام می پذیرد کاملا متفاوت است. توجه به این نکته که با آب گرم گوساله ها را تشویق به مصرف آب کنیم ارزش زیادی دارد.

نکته ی نهایی برای مصرف آب در گوساله ها اطمینان از کیفیت آن است. دانشگاه میشیگان توصیه می کند که بررسی کیفیت آب در فصول مختلف برای باکتری ها و مواد معدنی انجام شود. به طور کلی، به جز سدیم، سطوح توصیه شده برای دام های اهلی قابل تعمیم به گوساله ها می باشد. گوساله ها به سدیم خیلی حساس هستند و مقادیر بالای آن را تحمل نمی کنند. آبی که از دستگاه تصفیه (برای کاهش سختی آب) رد می شود سدیم بسیار بالایی دارد و نباید به گوساله ها داده شود یا با شیر خشک مخلوط شود، مگر اینکه برای سدیم مورد بررسی قرار گرفته و تایید شود که میزان سدیم آن کم است (≤ 100 ppm).

علاوه بر این باید سطل آب را از آلودگی های زیست محیطی، خاک، خوراک، کود و جلبک دور نگه داشت. محققان از دانشگاه ایالتی یوتا یافتند افزایش سود و وزن از شیرگیری زمانی که سطل آب روزانه شستشو می شد در مقایسه با شستن هر هفته یا دو هفته یک بار بیشتر بود. همچنین دور نگه داشتن سطل های آب و استارتر، مصرف استارتر و آب را بهبود می دهد.

 

گردآوری و ترجمه:
کارگروه فنی و مهندسی دام کشاورز بینالود

 

 

نرم افزار اندروید

 

 

اخبار،مقالات و محصولات ما

در نرم افزار اندروید ما

 

دریافت اپلیکیشن 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

   

   

 

 

ثبت نام در خبرنامه دام کشاورز بینالود